Werken in de farmaceutische industrie

Werken in de farmaceutische industrie

De farmaceutische industrie is een bedrijfstak waaraan we veel te danken hebben. Dankzij medicijnen die deze industrie ontwikkeld heeft, horen ziektes zoals tuberculose en de mazelen tot het verleden en blijven we met z’n allen langer gezond en leven we langer. Toch is het imago van deze branche niet altijd even goed. Werken in de farmaceutische industrie is dan ook niet voor iedereen weggelegd, in deze blog vertellen we je wat over deze bijzondere bedrijfstak.

Omvang van de farmaceutische industrie

Het ontwikkelen van een nieuw medicijn kost enorm veel tijd en geld, vandaar dat de farmaceutische industrie in Nederland de sector is waarin het meeste wordt uitgegeven aan Research & Development. Meer zelfs dan in de technologie- en autosector! Vanzelfsprekend wordt gaat er dan ook veel geld om in de farmaceutische industrie. De 10 grootste bedrijven boekten in 2017 een winst van maar liefst 85,2 miljard dollar. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk qua omvang te vergelijken met bedrijven als Philips of een Ahold. Toch kennen we veel van deze bedrijven niet bij naam. Dat komt omdat deze bedrijven geen reclame mogen maken, hierover schreven we onlangs het artikel: ‘Online Marketing in de Farmaceutische Industrie’.

Werken in de farmaceutische industrie

Werken in de farmaceutische industrie is dan ook uitdagend en niet voor iedereen weggelegd. Maar banen zijn er genoeg, in 2017 werkten er zo’n 13.000 mensen in de farmaceutische industrie (bron: CBS) en ze zijn altijd op zoek naar geschikte mensen. De banen in de farmaceutische industrie zijn grofweg te verdelen in twee groepen: commerciële- en medisch inhoudelijke functies. Deze blog is te kort om inhoudelijk in te gaan op de functies die bij beide groepen horen, maar deze worden in een toekomstige blog uitgebreid behandeld.

De farmaceutische industrie is een zeer dynamische en aantrekkelijke sector om in te werken. De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en de kansen om door te groeien zijn volop aanwezig. Als professional in de farmaceutische industrie heb je te maken met de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Scholing is daarom cruciaal om een volwaardige gesprekspartner te blijven voor de kritische doelgroep waar je mee te maken hebt. Daarom is het noodzakelijk om regelmatig congressen bij te wonen, al dan niet in het buitenland.

Je ziet, werken in de farmaceutische industrie is niet voor iedereen weggelegd. Het kent veel uitdagingen, maar je wordt er goed voor beloond. Dus klinkt werken in de farmaceutische industrie iets voor jou maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Kom eens bij ons langs voor een kop koffie, neem je CV mee en wellicht kunnen wij iets voor je betekenen.

Leave a Reply