Schaarste op de arbeidsmarkt en het belang van recruitment

Schaarste op de arbeidsmarkt en het belang van recruitment

Dankzij de groeiende economie verwacht 21 procent van de organisaties in het tweede kwartaal van dit jaar meer personeel in dienst te hebben dan het eerste kwartaal. Ruim een kwart denkt dan ook dat zij komend kwartaal meer personeel aan gaan trekken dan het kwartaal ervoor. Dit is voor het eerst sinds 2008 dat bedrijven zich zo positief uitlaten over toekomstige werkgelegenheid. Dat er sprake is van krapte op de arbeidsmarkt blijkt wel uit de 20 procent van de ondernemingen die aangaf belemmeringen te ervaren door het tekort aan arbeidskrachten, aldus het CBS. Met andere woorden, het wordt voor organisaties dankzij de aantrekkende economie steeds lastiger om geschikt personeel te werven.

Met zo veel openstaande vacatures, waarvan er steeds meer lastig te vervullen zijn, is het niet verwonderlijk dat meer organisaties recruitment bureau’s inschakelen voor het werven van geschikt personeel. Recruitment bureau’s beschikken doorgaans over veel kennis van een bepaalde markt. Neem bijvoorbeeld The College Healthcare, wij hebben ruim 25 jaar ervaring in de farmaceutische industrie en weten hierdoor alle ins en outs en kennen vrijwel alle mensen die werkzaam zijn in deze branche.

Een andere reden waarom organisaties kiezen voor recruitment bureau’s is omdat zij zelf vaak niet beschikken over de middelen en tijd om zelf net zo effectief geschikt personeel te werven als dat een recruitment bureau dat kan. 31 procent van de werkgevers schakelt in het geval van een lastig te vervullen vacature al de hulp van een recruitment bureau in, aldus het UWV.

Valt u niet onder die 31 procent maar heeft u wel moeite met het werven van geschikt personeel? Zoals gezegd hebben wij ruim 25 jaar ervaring in de farmaceutische industrie. Of u nou een vacature open heeft staan voor een sales-, marketing- of medische functie; een manager of een consultant zoekt; U bent bij ons aan het juiste adres. Wij voeren we een uitgebreid gesprek met kandidaten, doen assessments en een referentie-onderzoek en zoeken uit wie ze zijn en of zij bij uw organisatie passen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze consultants.

Leave a Reply