0

De tweede coronagolf is een feit en we werken weer grotendeels thuis. Dit betekent ook weer: samenwerken op afstand. De meeste mensen hebben hier in maart al ervaring mee opgedaan. Toch kan het lastig zijn om tijdens een lockdown je werknemers goed te ondersteunen.

In deze blog lees je 5 tips om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Tip 1: wees flexibel
Door het thuiswerken loopt privé en werk wat meer door elkaar heen. Een pakketbezorger die ineens aan de deur staat of een hond die blaft: het is haast niet te vermijden. Het is goed om rekening te houden dat thuis niet alles zo soepel loopt als op kantoor.

Tip 2: geef vertrouwen
Voor iedereen is dit een bijzondere situatie. Probeer daarom te voorkomen dat je je medewerkers gaat ‘controleren’. Vertrouwen in je collega’s is erg belangrijk. Geef daarbij je medewerkers ook de ruimte om aan te geven waar zij eventueel tegenaan lopen. Je zult zien dat dit het wederzijds vertrouwen alleen maar ten goede komt.

Tip 3: vaste contactmomenten
Goed bereikbaar zijn geldt nu meer dan ooit. Op kantoor loop je makkelijk even langs een collega, vanuit huis wordt dat lastiger. Vaste contactmomenten zijn daarom belangrijk. Zelf werken wij met een dagstart: een vast moment om online samen de werkdag te starten. Uiteraard zijn tools zoals Teams, Slack of Google Hangouts hier uitermate geschikt voor. Ook om gedurende de dag met elkaar contact te blijven houden.

Tip 4: ook ruimte voor sociale contacten
Haal de gezelligheid van het bedrijf naar de huiskamer! Ook met werken op afstand is ruimte voor sociale contactmomenten. Denk aan een online vrijmibo of organiseer een online pubquiz. Een leuke manier om gezamenlijk de werkweek af te sluiten!

Tip 5: continueer je bedrijfsprocessen
Laat de normale processen zoveel mogelijk doorlopen. Het klinkt nu nog heel ver weg, maar er komt een periode dat we Covid-19 achter ons laten. En dan wil je als bedrijf hier klaar voor zijn. Blijf daarom kritisch naar je bedrijfsprocessen kijken. Hoe zit het bijvoorbeeld met je personeelscapaciteit?  Zit je tegen je capaciteit aan of kun je nog opschalen? 

Ondersteuning nodig bij het vinden van nieuwe medewerkers?
Wij zijn je graag van dienst. Kies bijvoorbeeld voor een vacatureplaatsing op HealthcareJob.nl en kom onder de aandacht van 4000 potentiële kandidaten per maand! Of kies voor een maatwerkoplossing waarbij we al het werk uit handen nemen en actief voor jou op zoek gaan. Neem gerust contact op voor meer informatie. 

Leave a Reply