0

Wil je iets anders met je werk, maar weet je niet goed wat? Of zit je goed, maar wil je toch eens rondkijken en weet je niet goed hoe je het kunt aanpakken?

Doen wat je leuk vindt, het is bijna een cliché. Toch is het voor de meeste mensen geen realiteit. Jammer, want werken met tegenzin zuigt alle levenslust uit je lijf. Maar hoe kom je dan wel in aanraking met die droombaan? Hieronder 5 nuttige, simpele tips:

1. Weet wat je wilt
Hoe beter je weet wat voor werk je wilt, hoe eerder je dit zult vinden. Neem de tijd om te onderzoeken wat je daadwerkelijk wilt én hoe de arbeidsmarkt voor jou er nu uit ziet. Omschrijf helder wat je zoekt, zodat je jouw doelstelling goed kunt communiceren naar buiten toe.

2. Maak gebruik van je netwerk
Uit recent onderzoek blijkt dat tot circa 70% van de vacatures via via gaat. Je netwerk is dus essentieel. Op vacatures via internet komen vaak honderden reacties binnen, waardoor het moeilijk is op te vallen. Je netwerk is essentieel om vacatures te ontdekken die niet openbaar zijn én om meer kans te maken op openbare vacatures.

3. Je cv
Als je actief gaat solliciteren, heb je een cv nodig dat uitstekend laat zien wie je bent en wat jouw meerwaarde is en tegelijkertijd naadloos aansluit bij de functie die jij ambieert. Tip: benoem resultaten en schuw daarbij niet het noemen van cijfers. Maak alleen je CV nooit mooier dan deze is!

4. Je LinkedIn profiel
LinkedIn is dé manier om jezelf vindbaar te maken voor werkgevers en dé manier om zelf de arbeidsmarkt te verkennen. Maak je groep van relevante zakelijke contacten zo groot mogelijk en je laat elkaar gebruik maken van elkaars netwerk. Je kunt bijvoorbeeld kennis en interesses met elkaar delen, vragen stellen, vacatures plaatsen of vacatures vinden.

5. Je sollicitatiegesprek
Waar het om gaat is om in het gesprek helder te maken wat je meerwaarde is. Andersom is het sollicitatiegesprek ook de manier om zelf te onderzoeken of deze werkgever, deze functie, bij je past.

Wil jij graag een gesprek over je carrière? Laat het ons weten en kom in contact met één van onze consultants.

Leave a Reply